Haberler

RATEM IX. GENEL KURUL'DA SEÇİLEN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ'NDEN KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI M. NURİ ERSOY'A NEZAKET ZİYARETİ

30 Nisan 2019

RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri 30 Nisan günü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Özel Kalem Müdürü Batuhan Mumcu, Basın Müşaviri ve Halkla İlişkiler Müdürü Selda Binici ve Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent ile bir araya geldiler. Görüşmede;

• Radyo frekans tahsisi mevzuat değişikliği,

• İstanbul Çamlıca Radyo Televizyon Kulesi,

• 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri - Telif- Kanunu,

• Kamu Spotu,

• Uydu Kapasite Kullanımı konuları ele alındı.

Ayrıca RTÜK ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafında gelinen aşamalar değerlendirildi.

Radyo frekans tahsisi konusunda mevzuat çalışmalarında yapılacak değişikliklerin bilgi alışverişiyle kısa zamanda sonuçlanacağı görüldü. 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri - Telif Kanunu çalışmalarında son aşamaya gelindiği, meslek birlikleri arasında sorunlu alan olarak görülen televizyonlarda gösterilen sinema eserlerinin ve dizilerin  ikincil kullanımı, adil bedel ödemesi konusunun yayıncı kuruluşlar bakımından kapsam  dışında olduğu belirtildi.

Kamu spotları için gelen taleplerle ilgili RTÜK tarafından yapılan çalışmanın son aşamaya geldiğini, reklam uygulamaları, süreleri ile yayınların ödüllendirilmesi konusunun tamamlanma aşamasında olduğu öğrenildi. Uydu kapasite kullanımı ile ilgili olarak lisans çeşitlendirilmesi yönünde öteden beri gelen taleplerimizin muhatapları ile bir kez daha ele alınacağı bununla ilgili her aşamanın paylaşılacağı Sayın Bakan tarafından ifade edildi.

Meslek Birliği olarak sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi Sayın Bakan ile paylaştık. Yasal mevzuatın tamamlanacağı ilgili kamu otoriteleri ve TBMM düzeyinde de sürecin takipçisi olacağız.

Çözüm odaklı yaklaşımları nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Özel Kalem Müdürü Batuhan Mumcu, Basın Müşaviri ve Halkla İlişkiler Müdürü Selda Binici ve Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent'e teşekkür ederiz.

Tamam